1a TROBADA DE CINECLUBS DE LA MEDITERRÀNIA

 

1a TROBADA DE CINECLUBS DE LA MEDITERRÀNIA

Del 23 al 26 de maig 2013 – Barcelona

Centre Cívic La Sedeta

El repte de la distribució del cinema àrab

 SODEPAU i la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) fa vora tres anys que col.laborem en la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya. Enguany donem continuïtat i enfortim aquest treball entre les dues entitats amb l’organització de la 1a Trobada de Cineclubs del Mediterrani. Per primera vegada organitzacions del públic d’arreu de l’àrea mediterrània i associacions culturals i de solidaritat es troben per afrontar plegades el repte de la distribució del cinema àrab als nostres països.

Aquesta activitat complementa la  “Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya”, organitzada per Sodepau i la Filmoteca de Catalunya, i pretén donar un salt qualitatiu en la direcció de crear espais permanents i que de forma periòdica ofereixin la possibilitat de gaudir a casa nostra del cinema àrab.

Del 23 al 26 de maig membres de cineclubs vinguts del  Marroc, Algèria, Tunísia, Palestina i Itàlia es trobaran al Centre Cívic La Sedeta de Barcelona en aquest esdeveniment internacional per intercanviar experiències i coneixements; desenvolupar el llançament d’iniciatives d’organització i distribució alternativa del cinema del món àrab; propiciar una reflexió al voltant de la història i vigència dels cineclubs com a organitzacions del públic i exhibidors d’un tipus de cinema allunyat de l’oferta més comercial; i Difondre plataformes i models de formació per a promotors culturals de l’audiovisual.

Paral.lelament a la celebració de la “Trobada” hem organitzat un Cicle de cinema documental mediterrani, obert al públic i amb l’entrada gratuïta,  on els cineclubistes participants ens presentaran un documental especialment triat per l’ocasió d’un director/a del seu país, que després tindrem l’oportunitat d’analitzar i discutir plegats.

CICLE DE DOCUMENTAL DEL MEDITERRANI

Del 23 al 26 de maig 2013 – Barcelona

Projeccions a La Sedeta. C/Sicília 321. Entrada Gratuïta

 

En el marc de la 1a Trobada de cineclubs del mediterrani, organitzem un cicle de documental amb films de les dues ribes. Les persones convidades a la trobada presentaran els films i dinamitzaran el debat després de la projecció. En el cas dels films catalans tindrem a les realitzadores.

 

 Dijous 23/05/2013

20,30h

Projecció de “Bougafer 33”, Ahmed Baidou, 52 min, Marroc 2010, VOSC

Bougafer 33 és un recorregut en el temps i l’espai que explica la batalla que tingué lloc el 1933 al peu de la muntanya bougafer durant la guerra del Marroc contra la conquista colonial franco-espanyola.

Cinefòrum a carrec d’Aziz Arbai del cineclub Don Quijote de Tanger

Divendres 24/05/2013

19,00h

Projecció de “Algérie tours-detours”, Oriane Brun-Moschetti i Leïla Morouche, 113 min, Algèria, 2007, VOSC

Marxem a Algèria en companyia de René Vautier, cineasta militant, considerat el pare del cinema algerià. Testimoni de la guerra, del naixement de l’edat d’or del cinema d’aquest país, la qual cosa ens permet endinsar-nos en la història per comprendre millor la situació actual del cinema al país.

Cinefòrum a càrrec de Sonia Ahnou Meriem de l’Associació “Cinéma et memoire” d’Algèria.

Dissabte 25/05/2013

17,30h

Projecció de “Investigación personal”, Ula Tabari, 90 min, Palestina, 2002, VOSE

La directora d’aquesta pel.líucla, Ula Tabari actriu i realitzadora de Natzaret, exposa en imatges la vivència íntima de la identitat palestina desde la seva condició de ciutadana israeliana.

Cinefòrum a càrrec de Samir Zoabi de l’associació “Palestinema” de Haifa (Palestina)

 20,00h

Projecció de “We are here”, Abdal­lah Yahya, 52 min, Tunísia, 2011, VOSC

Som aquí, és un documental que descriu la recerca d’uns joves que volen superar la seva fosca realitat per carregar-se d’energia positiva. Des d’un dels barris populars de Tunis, un grup de joves “rapers” vol fer-se sentir.

Cinefòrum a càrrec de Yasmine Haloui del cineclub “Hammamet” (Tunísia)

 Diumenge 26/05/2013

 18,00h

 Projecció de “Shahada” Vàries realitzadores, 25 min, España 2011 VOSC. 

Un grup de dones catalanes desvetlla el seu procés de conversió a l’Islam i les dificultats i necessitats que acompanyen aquesta decisió. Endinsant-se en aquest procés Shahada proposa una reflexió sobre les paradoxes íntimes i socials que comporten la conversió a l’islam per una dona occidental.

Cinefòrum amb la realitzadora, Daniela Pintao

19.00h

Projecció de “Els Pintors Catalans a Sardenya”, Marco Antonio Pani, 52 min, Catalunya-Itàlia, VOSC

Mai com durant l’any 1400 la influència cultural espanyola, i sobretot catalana, ha marcat tant en tota expressió de la vida a l’illa de Sardenya. Però va ser sobretot en la pintura on aquesta influència va ser determinant, perquè va donar pas a veritables escoles pictòriques locals, totes influïdes per l’art dels pintors arribats de Catalunya i València.

Cinefòrum amb Elisabetta Randaccio

20,30h

Projecció de “In memoriam” de Manuela Antonucci, 27 min. 2011. VO

Sinopsi: Els familiars de les víctimes del terratrèmol, un pare de dol per la pèrdua d’un fill, i milers d’usuaris escampats pel món que recorden als seus éssers estimats absents. Totes aquestes persones comparteixen un destí comú i són protagonistes d’una història que parla d’una memòria especial, que viatja i s’alimenta a “ritme de bit ”. Perquè en el món del 2.0, es pot recordar a qui ja no està amb un sol click.

Cinefòrum amb la realitzadora Manuela Antonucci

 

Imagen

 

   

 

                                   

 

 

  

 

                                 

 

 

                                                         

 

  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s