Estrena de “Com si haguéssim agafat una cobra” de Hala Alabdalla

Imatge

El proper dissabte 23 de novembre presentarem en primícia i amb presència de la seva directora la pel.lícula Com si haguéssim agafat una cobra“, de Hala Alabdalla (Síria- 2012-120min-VOSE).

Aquesta projecció està emmarcada en la XX Setmana Cultural Gràcia amb els pobles àrabs mediterranis que se celebra del 20 al 24 de novembre de 2013 en diversos equipaments del districte de Gràcia coorganitzada pel Districte de Gràcia i SODEPAU.

Dissabte 23 de novembre

Centre Cívic La Sedeta (Sicília, 321)

18:00 “Com si haguéssim agafat una cobra”, projecció del documental  realitzat per Hala Alabdalla* sobre Síria, 120 min-VOSE.

Sinopsi

Durant els dos anys que ha durat la realització de la pel·lícula, des de l’estiu de 2010 fins el de 2012, el Pròxim Orient ha conegut immensos trasbalsos,  sobretot en els dos països de la pel·lícula: Egipte i Síria. Una pel·lícula sobre la llibertat d’expressió i la seva repressió en aquests països, no podia fer una altra cosa que embarcar-se en les revolucions en curs, interrogant l’experiència de diferents caricaturistes egipcis i sirians abans i durant aquesta sotragada històrica contra el despotisme. Aquest documental intenta prendre el pols d’una llibertat cridada a garantir el nostre futur i el nostre dret d’expressió, i a preservar-nos dels censors. La periodista i escriptora siriana Samar Yazbek acompanya la pel·lícula amb la seva reflexió i sentiments, des de Damasc abans de la revolució a Síria, fins  al seu exili a França cinc mesos després del seu esclat.

Debat amb Hala Alabdalla, directora del documental.

 Hala Alabdalla

Realitzadora de documentals i figura molt respectada en el món àrab. Nascuda a Síria el 1956. El seu film Je suis celle qui porte les fleurs vers sa tombe (105′) a guanyar el premi “Doc/It” a la 63a Mostra de Venècia. També va guanyar el Muhr” de bronze a la 3a edició del Festival International du Film de Dubai, el Primer Premi en la categoria de documental a la 13a edició Festival international du cinéma méditerranéen de Tétouan, el Falcó d’Or a la 7a edició del Festival du Film arabe de Rotterdam. La seva pel.lícula ha estat igualment projectada a la Vila Mèdicis a Roma i al MOMA a Nova York.

 21:00  “Textos i música des de la Mediterrània”, lectura dramatitzada de poemes d’escriptors i escriptores mediterranis a càrrec de l’actriu  Mònica  Van Campen, amb l’acompanyament musical d’Aziz Khodari  (veu i percussió).

Entrada lliure

Per més informació sobre la resta d’activitats: http://ccivics.bcn.cat/lasedeta

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s