“PER ESTRENAR”

El circuit català per a títols inèdits

Juny 2015

Hi ha pel·lícules de qualitat, presents a Festivals internacionals de prestigi que no s’estrenen a les sales comercials, i que fins i tot han estat premiades. Amb tot, no interessen als distribuïdors comercials, i conseqüentment no tenen l’oportunitat d’arribar al públic. Una franja de públic, àvida d’un cinema especial,  mereix gaudir de pel·lícules diferents. Des de la Federació Catalana de Cineclubs, amb la complicitat de diversos cineclubs i de la Filmoteca de Catalunya, proposem un circuit per aquests títols inèdits i sense estrena comercial a Espanya, i que es presentarien en exclusiva, en versió original subtitulada.

Una vegada més,  la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs s’han unit per donar a conèixer al públic cineclubista una de les pel.lícules més aplaudides pel públic de la Mostra a la darrera edició.

En aquesta ocasió la pel.lícula escollida ésEls terrats la darrera pel.lícula de Merzak Allaouache, el director de la cèlebre“Bab El oued city”.

Presentada en première a la 70ª edició del Festival de Venècia (2013) i recentment estrenada a França amb molt bona acollida per part de la crítica (6 de maig del 2015).

CINECLUBS PARTICIPANTS AL “PER ESTRENAR” I DATES DE LES PROJECCIONS:

Cineclub Vic: 2 de juny de 2015

Club Cinema Castellar: 5 de juny de 2015

Cineclub La Seu (La Seud’Urgell): 11 de juny de 2015

Cineclub Vilafranca: 12 de juny de 2015

Filmoteca de Catalunya: 3 de juliol de 2015

Cineclub Manresa: data a concretar
ESSTOUH M.ALLOUACHE PH7© Jba production

Fitxa de la pel.lícula

Els terrats ( Es-Stouh)

Direcció:Merzak Allouache

Producció: Merzak Allouache, Marianne Dumolin i Jacques Bidou

Ajudant de direcció:NadjibOulebsir

Imatge: Frédéric Derrien

So: Philippe Bouchez, Xavier Thibault, JulienPerez

Editor de fotografia: Hichame Alaouie

Actors:AdilaBendimerad « Assia », NassimaBelmihoub « Selouma », AhceneBenzerari « Cheikh Lamine », AïssaChouat « Halim », Mourad Khen « Hamoud », Myriam Ait el Hadj « Layla », AkhramDjeghim « Hakim », AmalKateb « Aïcha »

País: Algèria/França

Any: 2013

Durada: 91 min

Format: Blu-ray

Idiomes: VOSC

 

Sinopsi

De l’alba a la nit al ritme de les crides a la pregària. Una multitud increïble pulula i s’agitaalsterratsd’Alger. Espaisconfinats, convertits en miralls a celobert de les contradiccions, violència, de la intolerància, dels conflictes sens fi que minen la societatalgeriana.

Merzak Allouache

MerzakAllouache va néixer a Bab el Oued. Va començar a estudiar cinema a Alger a l’Institut Nacional del Cinema i va finalitzar els seus estudis a l’escola de cinema de París, IDHEC. El 1976 dirigeix la seva primera pel.lícula Omar Gatlato. El 1993 torna a Algèriaondirigeix una de les seves pel.lícules més aplaudides Bab el oued City. La violència que es desencadena a Algèriadesprés del copd’estat del 1992 el fan fugir del país. Des de llavors s’instal.la a París onviu. Actualment dirigeix pel.lícules tant a França com a Algèria.

Filmografia

1976  « Omar Gatlato »                               

1978 « Les aventures d’un héros »

1983   «L’homme qui regardait les fenêtres»

1993   « Bab el ouedcity »

1998 « La solitude du manager »

1999   « A bicyclette »

2000   « L’autremonde »

2005 « Chouchou »

2007 « Bab el oued »

2008 « Tamanrasset »

2009 « Harragas »

2010 « Tata Bakhta»

2011 «  La baied’Alger »

« Normal ! »

2012 « El taaib »

2013 « Es-stouh (Les terrasses)»

Tràiler

 

Festivals

 

2014 | 3rd LAFF, LUXOR, Egypt
* Sélection – Section : LongsmétragesFiction
* PrixSpécial du Jury (SpecialJuryAward)
http://www.luxorafricanfilmfestival.com/en/Festival/Film/Long%20Narrative/The%20Rooftops%20%28Es-Stouh%29

2013 | Festival d’Abu Dhabi (Emirats arabesunis 2013)
* MeilleurRéalisateurpourlemondearabe
* Prix FIPRESCI
* CINÉASTE DE L’ANNÉE pourle magazine VARIETY Moyen-Orient

2013 | 70ème Mostra de Venise – Venezaia 70, Italie
* CompétitionInternationale
* PremièreMondiale / Worldpremiere
http://www.labiennale.org/en/cinema/70th-festival/line-up/off-sel/venezia70/


La crítica opina

“C’est un cinéma de vie, un cinémad’étincellesdans la nuit” François Forestier L’OBSERVATEUR

“Considered Algeria’s most important living director, MerzakAllouache delivers one of his best films with this multi-stranded tale” Jay Weissberg VARIETY

“Avec une grâceinouïe, ilnouslivre un condensé d’humanité…” Nicolas Bauche POSITIF

“MerzakAllouacheeffectue un travail magistral de montage de cinqhistoireséclatées et contéesaurythme des cinqprières…” MichèleLevieux L’HUMANITÉ

“Le film, puissant et d’undésenchantementfrisantparfois la comédie, dit en cinqcourteshistoires et en cinqquartiersd’Alger le désespoird’unpaysrongé par le mensonge, la misère et l’ignorance. Superbe” Sophie Avon SUD-OUEST

“Montrer les impasses de la sociétéalgérienne, pour le ciné­aste, ce n’estpass’enfermerdans un discoursdénonciateur. C’estaccueillir la vie, espoir et désespoirmêlés.”Frédéric Strauss TÉLÉRAMA

“Apre et terriblementvrai.”Danielle Attali JOURNAL DU DIMANCHE

“A sense of beauty to the squalor of the inner city, Algiers”. HOLLYWOOD REPORTER

“… untrès beau film, plein de grâce, plein de poésie, à la fois noir et lumineux, un film pleind’espoir, c’est du vraicinéma” Bruno Cras EUROPE 1

“Une histoire plus grandequeleursomme, iltrouvecettefoisuneremarquableréussite, comme spectacle et commetémoignage. MerzakAllouacheretrouve le souffle, la finesse etl’émotion de ses plus grands films” Jean-Michel Frodon PROJECTION PUBLIQUE

“Ilfauttenter de vivre !C’est ce projetfou de cinéma que MerzakAllouache tente infatigablement : un geste oùilpartage à la foissadétresse et satendressepour son pays.” Olivier Barlet AFRICULTURES

“Un portraitsingulierd’Alger à travers ces terrassessuspenduestelles les jardins de Babylone, entre ciel et terre, entre réalitéétouffante et ouvertureversl’espoir”SergeKaganski LES INROCKS

 
 

 

 

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s