qui són els nostres convidats? AHMED BOUGHABA, avui a la inauguració

Ahmed BOUGHABA, periodista i crític de cinema

ahmedbough

AVUI a les 21.00h ESTARÀ AMB NOSALTRES A LA INAUGURACIÓ, podrem conèixer la seva opinió sobre el cinema marroquí i les seves reflexions sobre els films que projectem en sessió doble: Marruecos en la Paz i Memòire 14

 

 

Periodista i crític de cinema amb un gran prestigi després de 35 anys de professió. Diplomat per l’Institut de filmologia de Lille. Ha estat membre actiu del moviment cineclubista marroquí. Durant els anys 80 i 90 ha escrit en nombroses publicacions marroquines però també en webs i publicacions a l’estranger. També ha col·laborat en programes de ràdio i en cadenes de televisió al Marroc com a redactor en cap.  Membre de la comissió de lectura de guions al CCM i de la cadena Al Oula i també de la comissió de selecció de films.

També ha estat director del festival international de cinema documental a Fès i programador dels festival de cinema i drets humans a Kenitra. També té una llarga trajectòria com a membre de Jurats en festivals de cinema d’arreu ( Bèlgica, França, Espanya, Itàlia, Camerun, Tunísia, Algèria i Marroc) així com en jurats de periodisme. També ha participat en la traducció i subtitulat de pel·lícules del francès a l’àrab. Des de fa anys, és membre del consell administratiu de l’associació « Aflam » de Marsella i també del consell administratiu de Médiatalents. Finalment, ha treballat com a assistent i assessor en nombrosos documentals sobre la ciutat de Tanger.

——————————————————————————————————————————————————-

Journaliste professionnel et critique de cinéma reconnu depuis plus de 35 ans. Il est diplômé de l’institut de filmologie à Lille. Il était membre actif dans divers ciné-clubs marocains. Durant les années 80 et 90, il est chef des rubriques de cinéma dans plusieurs publications marocaines et collabore avec plusieurs journaux et sites web de cinéma à l’étranger. Il a collaboré aussi à des émissions de radio sur le cinéma et à deux chaines de télévisions au Maroc en tant que rédacteur en chef. Membre des commissions de lecture de scénario au CCM et la chaine Al Oula, et des commissions de sélection des films.

Il assume également le poste de directeur du festival international du film documentaire à Fès et programmateur du festival de cinéma et droits humains à Kenitra. Et a été membre de plusieurs Jurys de cinéma (Belgique, France, Espagne, Italie, Cameroun, Tunisie, Algérie et le Maroc) ainsi que des Jurys de journalisme. Travaille aussi pour la traduction des œuvres cinématographiques du français en arabe ainsi des sous-titrages.

Membre du conseil administratif de l’association « Aflam » à Marseille et membre du conseil administratif du Méditalents . Il a travaillé en tant que conseiller et assistant avec beaucoup de films documentaires tournés à Tanger.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s