Cicle de cinemes àrabs a La Sedeta

5è Cicle de cinemes àrabs a La Sedeta

Divendres 5 i 12 de maig i dissabtes 6 i 13 de maig

La Sedeta ( C. Sicília, 321)

El proper divendres 5 de maig iniciem el 5è Cicle de cinemes àrabs a La Sedeta amb el més destacat del cinema àrab  actual. El cicle permet redescobrir o apropar-se per primera vegada a algunes de les pel.lícules més aplaudides pel públic de la 10a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, la darrera.  Amb un ull posat a l’actualitat més candent però sempre cercant les arrels profundes que ens ajuden a entendre millor com hem arribat fins als nostres dies, el cicle d’enguany està travessat per les migracions i els exilis i per unes realitats vistes amb ulls de dona.

PATIENCE_Affiche A1 Divendres 5 de maig

A les 19:30h

Paciència, paciència. Tu aniràs al Paradís!

Dirigida per Hadja Lahbib. Bèlgica-2014-85 min-VOSC. Format: DVD

Sinopsi

Als anys 60, milers de nord Africans van emigrar a Bèlgica per treballar, entre ells hi havia moltes dones que van deixar-ho tot enrera per seguir als seus marits cap a un país desconegut. “ Paciència, paciencia- Tu aniràs al paradís!” és el que se’ls diu repetidament per animar-les a suportar la seva vida sense queixar-se. Quinze anys més tard, algunes d’elles assaboreixen l’emancipació. Resulten ser unes dones divertides, afectuoses i amb una gran capacitat per riure’s deshinibidament d’elles mateixes. Aquesta pel.lícula les acompanya en les seves descobertes, a través la simplicitat de les seves excursions, la seva càlida feminitat i el seu sentit de l’humor.

Presentació i debat posterior amb Fatiha El Mouali-Tècnica d’Acollida a l’Ajuntament de Granollers.  

 

 Makhdoumin Dissabte 6 de maig

A les 18:30h

Cadascú la seva criada

Dirigida per Maher Abi Samra. Líban- 2016- 67 min-VOSC- DVD.

Sinopsi

El treball domèstic representa un mercat real al Líban, segmentat segons els orígens nacionals i ètnics de les treballadores i que transforma el qui la contracta en amo i la treballadora en propietat del seu “senyor”. Zein és comercial en una agència de “domèstiques” al Líban. Fa venir dones d’Àfrica i Àsia per treballar en famílies libaneses i ajuda als seus clients a escollir d’un catàleg aquella que respondrà millor a les seves necessitats. La publicitat, la justícia i la policia hi participen. Ell decideix obrir-nos la seva agència per a nosaltres.

Presentació i debat posterior amb Karina Fulladosa i Isabel Escobar –Sindihogar/Sindillar Empleadas de Hogar y cuidadoras-

 

 Callshop Divendres 12 de maig

A les 19:30h

Locutori Istanbul

Dirigida per Hind Benchekroun i Sami Mermer. Marroc- Canadà-2016- 89 min- VOSC. Format: DVD

Sinopsi

Istanbul, una ciutat a la cruïlla entre Europa i Àsia, sempre ha estat una estació en el camí de comerciants i viatgers de tot el món. Avui, pels migrants de l’Àfrica i l’Orient Mitjà, és la port d’entrada a la terra promesa d’Europa. Refugiats sirians i  iraquians, joves cosmopolites buscant un futur millor, desil.lusionats partidaris de la Primavera Àrab i migrants  indocumentats de l’Àfrica Negra tots ells es congreguen en els ruscos plens d’activitat : el locutoris de la ciutat. Aquests negocis, que es troben a cada cantonada, ofereixen als migrants un lligam vital amb els seus països  d’origen. La pel.lícula recull les converses, confidències i moments carregats d’emotivitat que se succeixen en el dia a dia dels locutoris, esdevenint un testimoni poderós i digne de les condicions de la migració en el segle XXI.

Presentació i debat posterior amb Mohammad Al Sharqawi– membre del Punt d’informació al Migrant-

 photo 3 300DPI  

Dissabte 13 de maig

A les 18:30h

Abans de la nevada

Dirigida per Hisham Zaman. Iraq-Noruega-2013- 105 min- VOSC. Format: DVD

Sinopsi

Un noi de setze anys embolicat en plàstic i ficant-se a la cisterna d’un camió ple de petroli en cru. Així és com comença l’esperat llargmetratge de Hisham Zaman. “Before the snowfall” és una roadmovie poc convencional sobre la família, l’amor, la dignitat i l’honor. Siyar és l’home de més edat de la família. Quan la seva germana s’escapa del seu casament, sent l’obligació de trobar-la i restaurar la reputació de la família. La persecució de la seva germana esdevé un perillós viatge d’est a oest, on la col.lisió entre les tradicions i l’estil de vida occidental, li plantegen el repte de trobar-se ell mateix. A Istanbul troba una jove Evin, també perduda entre les fronteres d’Europa. Experimenten l’amistat l’enamorament. Evin decideix viatjar amb ell, sense conèixer els seus plans.

 Presentació i debat posterior amb  Toni-Lluís Trobat-Responsable de Relacions Internacionals al CIEMEN.

 

 

Organitza :

  Ajuntament-Sedeta         Sodepau

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s