Cicle de cinema

Palestina amb ulls de dona

 8 juny a Reus i 16/30 juny Tarragona

 

El proper 8 de juny iniciem una nova edició del Cicle de cinema “Palestina amb ulls de dona” aquesta vegada a Reus i Tarragona i coorganitzada per l’Associació Hèlia, BDS Tarragona, Cau de llunes, Hora violeta i Sodepau.

El cicle permet conèixer la història de Palestina des de finals del segle XIX fins a l’actualitat,  apropar-se a la difícil vida a Gaza després de l’ ”Operació Plom Fos” (2008-9) des de la visió de les dones joves gazauís, i a la tragèdia d’una segona “Nakba” per la població palestina de Síria que viuen un altre exili que els allunya encara més de la seva terra d’origen.

    

Dijous 8 de juny 

Casal Despertaferro

C. Martí Napolità, 7-9. Reus.

A les 19:00h 

 

No podem anar-hi ara, estimat

We cannot go there now, my dear

Dirigida per Carol Mansour. Líban-  2014- 42 min- VOSE. Format: DVD

 

WCGTN POSTER WITHout text 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinopsi

Els Palestins refugiats han estat vivint a Síria des que van veure’s forçats a fugir de Palestina el 1948. A mesura que la crisi siriana s’intensifica, ells al costat dels sirians han estat afectats per la guerra. La seva història, tanmateix, és més complexa. Fugint de Síria i cercant refugi al Líban esdevenen una categoria especial de refugiats: són refugiats per partida doble. Com a Palestins no són del tot ben rebuts al Líban. Com a refugiats, els seus documents de viatge no són reconeguts. Com a Palestins, aquesta és la segona vegada que ho perden tot i que es troben una vegada més sense llar i sense estat. Aquest documental explica part de la història dels refugiats per partida doble. Una història on els records van despertant-se entre un èxode i l’altre, i on la pèrdua envaeix totes les coses colpejant a un mateix. Una història on les causes i les conseqüències són conegudes, però no tancades. Una història on les vides són contínuament  reconstruïdes i improvisades esperant el retorn.

Cinefòrum amb Mohammad al Sharqawi- Membre del Punt d’informació del Migrant.

 

Divendres 16 de juny

Casal Sageta de Foc

C. de la Nau, 11. Tarragona.

A les 20:00h

 

La terra parla àrab

La terre parle arabe

Dirigida per Maryse Gargour. Palestina-2007-61 min-VOSC. Format: DVD

La terre_1

 

Sinopsi

A les darreries del segle XIX, el Sionisme, un moviment polític minoritari, apareix a l’escenari internacional. Com havien teoritzat els seus líders històrics, aquest encarna el desig de crear un estat jueu en algun indret del món i particularment a Palestina. A l’època i durant milers d’anys, “La terra parla àrab”, Palestina està habitada pels àrabs de Palestina, els Palestins. Com els líders Sionistes administren i després concilien les seves ambicions polítiques amb la realitat sobre el terreny a Palestina a finals del segle XIX?

A partir de cites dels líders sionistes, imatges d’arxiu inèdites, la premsa de l’època, documents oficials, entrevistes amb historiadors i testimonis de Palestins d’abans del 1948, “La terra parla àrab” mostra des d’una mirada històrica i cinematogràfica una explosiva veritat, la de la neteja de la terra de Palestina a mans dels Sionistes.

Cinefòrum amb Aritz García- Membre de SODEPAU, politòleg i màster en Relacions Internacionals especialitza’t en Palestina/Israel, amb més de 10 anys d’experiència-

Divendres 30 de juny

Casal Sageta de Foc

C. de la Nau, 11. Tarragona.

A les 20:00h

 

Diaries

Diaries

Dirigida per May Odeh. Palestina- 2010- 53 min-VOSC. Format: DVD

 

56694_442685381855_682948_o

Sinopsi

“Diaries” és un documental que tracta sobre tres noies de Gaza confrontades a dues formes d’opressió: l’ocupació israeliana i l’autoritat religiosa que té la ciutat destruïda sota el seu domini. Les noies, dones joves, comparteixen els seus temors, les seves memòries, els pensaments i esperances d’una vida millor. 

Cinefòrum amb Maria del Mar Fernández. Advocada i activista del moviment de Solidaritat amb Palestina, i bona coneixedora de Gaza.

 

Organitza:

HELIA color1                 BDSTarragona (1)                       cau de llunes                 Hora violeta           logo_hwc     logo nou alta resolució

 

 

Amb el suport

logo_agencia

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s