Activitats Paral·leles

 

VERMUT-DEBAT:   LES CINEMATOGRAFIES MEDITERRÀNIES EN TEMPS CONVULSOS
Dissabte 12 de novembre a les 11.30

 

Enguany, juntament amb l’Espai Contrabandos, iniciem els “Debats-vermut” de la Mostra amb la voluntat de propiciar un espai proper i distès per poder parlar i debatre de cinema amb algunes de les persones convidades a la Mostra. Però no només, perquè si entenem que el cinema, entre altres coses, documenta canvis socials i de mentalitat, testimonia, indaga i recupera memòries, agita la imaginació i fa somniar, també ens agradarà conversar sobre la seves interrelacions amb aquest món que ens ha tocat viure.

En aquesta ocasió tindrem el plaer de compartir una estona amb la realitzadora siriana Hala Alabdalla, amb en Hicham Falah, director del festival de cinema documental del Marroc FIDADOC i amb la productora libanesa d’Orjouane Productions Sabine Sidawi, i amb en Marc Almodóvar, periodista i realitzador, que presentarà i dinamitzarà el debat.

A l’Espai Contrabandos ( Junta de comerç, 20. 08001 Barcelona)

cwnikndwuaab2xt 

XXIII Setmana Cultural: Gràcia amb els refugi@ts, per una Mediterrània en pau
Del 21 al 27 de novembre de 2016

Aquest any dediquem la Setmana Cultural a les persones refugiades, moltes d’elles dones i infants, que fugint de la guerra i la violència indiscriminada dels seus països d’origen intenten creuar el Mediterrani per arribar a Europa buscant la seva supervivència. Molts d’ells han mort ofegats per culpa de les precàries embarcacions i la sobrecarrega amb que les màfies els obliguen a viatjar. La vulneració dels drets fonamentals de les persones refugiades, la negació del Dret d’auxili i d’asil, condemna a milers de persones a viure en condicions infrahumanes al ras o en camps provisionals i deixa indefensos, sense cap protecció, a molts infants orfes que són objectiu de tot tipus de maltractes per part de les màfies que trafiquen amb persones.

El mar Mediterrani, que sempre ha estat un pont entre cultures, ha esdevingut des de fa uns anys en un mar de mort (més de 30.000 persones des de l’any 2000). Cal sensibilitzar a la població que no podem quedar-nos de braços creuats davant d’una tragèdia humana com aquesta i que ens hem d’implicar per exigir a les institucions que donin suport als refugiats. Cal defensar la pau a la Mediterrània com a eina bàsica per aturar aquest èxode humà.

Les activitats es faran al Centre Cívic La Sedeta (Sicília, 321), al Centre Cívic El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), a l’Espai jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192), a La Violeta (Maspons, 6), a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22), a la Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l’Olla, 104) i a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents – M. Antonieta Cot (Pg. Vall d’Hebron, 65-69).

(Per a més informació, consulteu el programa específic).

Anuncis